Perheentalon toiminnat

Avoin leikkitoiminta

Perheentalon viikko-ohjelmassa on tarjolla runsaasti avointa leikkitoimintaa. Perheentalon avoimen leikkitoiminnassa perheet voivat tulla talolle vapaasti viettämään aikaa;  leikkimään ja tapaamaan muita perheitä. 

Avoimessa leikkitoiminnassa työntekijöinä ovat Perheentalon ohjaajat. 

Toisinaan avoimen leikkitoiminnan ohessa on ohjelmaa, johon lapset ja aikuiset voivat halutessaan osallistua.  Ohjattu toiminta on esimerkiksi askartelua, nalleneuvola tai Aamukahvit ja asiaa- tilaisuus. 

Leikin lomassa voi Perheentalolla syödä omia eväitä, jotka voi tuoda säilytykseen jääkaappiin ja lämmittää niitä mikrossa. Tarjolla meillä on kahvia ja teetä. 

Tarkista Perheentalon aukioloajat etusivulta.

Perhekahvila

Perhekahvila on tiistai aamuisin klo 9-12. Perhekahvilassa tarjolla on pieni aamupala (aamupuuro tai sämpylä) sekä jotain mukavaa  toimintaa lapsille. Ohjelman ajankohtaisen sisällön voit löytää viikko-ohjelmastamme.

Perhekahvilassa vierailee paikallisia lapsiperheiden parissa toimivia työntekijöitä kuten Seurakunnan varhaiskasvatuksen ohjaaja ja diakoniatyöntekijä sekä kunnan varhaiskasvatuksen palveluohjaaja. 

Perhekahvilassamme voi vapaamuotoisesti kohdata ja keskustella lapsiperhepalveluissa työskentelevien työntekijöiden kanssa. Vanhempien on leikin ja kahvin lomassa mahdollisuus kysellä ja saada ohjausta itseä askarruttaviin asioihin. Esimerkiksi varhaiskasvatuksen palveluohjaaja vastaa varhaiskasvatuspalveluihin liittyviin kysymyksiin. Seurakunnan työntekijät voivat kertoa omista matalankynnyksen palveluista lapsiperheille. Seurakunnan työntekijät osallistuvat myös lasten toiminnallisen tuokion ohjaamiseen. Huomaa, että Perheentalon toiminta on tunnuksetonta, joten seurakunnan vierailu ei sisällä uskonnollisia teemoja. 

Kevät 2024

Varhaiskasvatuksen palveluohjaajan vierailut perhekahvilaan: 

23.1., 27.2., 9.4. ja 7.5. klo 10-12

Hyvinvointialueen perheneuvojan vierailut perhekahvilaan: 

9.1., 13.2., 19.3., 23.4. ja 28.5. klo 10-12.

Siilinjärven seurakunnan varhaiskasvatuksen ohjaajan vierailut perhekahvilaan:

30.1., 20.2., 26.3.., 16.4. ja 14.5. klo 9-12

Siilinjärven seurakunnan Diakoniatyöntekijän vierailut perhekahvilaan:

16.1., 12.3., 2.4. ja 21.5. klo 9-12.

 Aamukahvit ja asiaa

Aamukahvit ja asiaa on noin 1 -2krt kuukaudessa perjantaisin klo 10-12 avoimen leikkitoiminnan ohessa. Aamukahvit ja asiaa- tilaisuuteen Perheentalo kutsuu vieraaksi lapsiperheiden hyvinvointiin liittyvän asiantuntijan, joka usein tuo tullessaan tietoa, vinkkejä, näkökulmia ja keskustelua tiettyyn teemaan liittyen.

.Aaamukahveilla Perheentalon kävijät voivat rohkeasti esittää itseäsi askarruttavia kysymyksiä asiantuntijalta ja keskustella niistä yhdessä. Tilaisuuteen ei sisälly yhteistä luento-osuutta, vaan keskustelu tapahtuu vapaamuotoisesti vierailijan ja yhdessä muiden vanhempien kanssa. Asiantuntijat ovat tavattavissa koko aamukahvien ajan ja ovat läsnä Perheentalon arjessa. 

Aamukahvit ja asiaa tilaisuus tapahtuu Perheentalon avoimen leikkitoiminnan ohessa eli Perheentalolla tullaan tilaisuuteen tavalliseen tapaan lasten kanssa, eikä ilmoittautumista tarvitse tehä.

Ajankohtaiset vierailijat löydät viikko-ohjelmastamme sekä Siilinjärven Perheentalon facebook tapahtumista sekä some mainoksista. 

Aamukahvien tarkoituksena on, että perheiden vanhemmat tutustuvat paikallisiin lapsiperhepalveluiden työntekijöihin sekä järjestöihin ja voivat halutessaan jutella vierailijoiden kanssa vanhemmuuteen liittyvistä kysymyksistä helposti ilman asiakkuuksia. 


Oivalluksia lapsiperheen arkeen

Oivalluksia lapsiperheen arkeen teema ilta sisältää asiantuntija-vierailuja sekä vertaiskeskustelua vaihtuvin teemoin. Vierailija laatii teemasta alustuksen ja pienen esityksen, jonka avulla aiheesta myös keskustellaan. Teemat ovat vaihtelevia ja liittyvät vanhemmuuden tukemiseen tai lapsiperheen hyvinvointiin. 

Tilaisuuksia järjestetään 1 krt/ toimintakausi torstai-iltaisin klo 17-19 tai resurssien sekä tarpeen mukaan. 

Oivalluksia lapsiperheen arkeen teemailta on tarkoitettu lasten vanhemmille ja muille perheen lähipiirille. 

 Keväälle 2024 ei ole vielä kalenteroitu oivalluksia- teemailtaa 

Jos yhteistyökumppanina olet kiinnostunut kyseisen teemaillan pitämisestä Perheentalolla, ota yhteyttä Perheentalon koordinaattoriin. Teemaillan tulee olla maksuton ja avoin kaikille perheille, sekä teeman tulee liittyä lapsiperheiden hyvinvoinnin vahvistamiseen. 

Lisätietoja: Perheentalon koordinaattori Riitta p. 044 788 9539Lapsiparkki-toiminta

Lapsiparkki toiminnalla tarjoamme tilapäistä lastenhoitoa tarpeeseen. Autamme toiminnalla  lapsiperheitä, joilla oma tukiverkosto on kauempana tai tilapäistä hoitoapua on muutoin haasteellista saada. Voit hoitaa parkin toiminta-aikana kauppa-asioita, asioida virastoissa ja muualla, minne lasten kanssa voi olla hankala lähteä tai ihan vain hengähtää hetken omassa rauhassa. 

Huomio seuraavat asiat:

  • Paikka lapsiparkista on varattava etukäteen. Varaus on tehtävä viimeistään edellisenä arkipäivänä klo 12 mennessä. Lapsiparkkiin otetaan 10 lasta/ kerta. Vakituista paikkaa ei voi varata vaan jokainen varaus tehdään yksitellen. 
  • MUISTA, että jos lapsen tulo parkkiin estyy sairauden tai muun asian vuoksi, niin sinun tulee PERUA varattu paikka. Jos unohdat perua varatun parkin, olet seuraavan parkin ajan "jäähyllä" etkä voi tehdä uutta varausta heti perään. 
  • Lapsi tuodaan parkkiin sovitusti ja viipyy sen aikaa, kun on tarve.
  • Lapsiparkkiin voi tuoda lapsen, joka on iältään 1 v 6kk- 6vuotias.
  • Mukaan omat eväät (ja vaipat).
  • Toiminta on maksutonta

Lisätiedot, ilmoittautumiset ja perumiset:

p. 044 788 9539/ Perheentalon koordinaattori Riitta Kokkonen

Parkkiaikana käytössä on Siilinjärven Perheentalon ohjaajan puhelin:

p. 044 788 9483

Lapsiparkki toteutetaan Perheentalolla osoitteessa: Toritie 12, 71800 Siilinjärvi

Lapsiparkissa työntekijöinä ovat Perheentalon ja Siilinjärven seurakunnan ohjaajat sekä vapaaehtoiset ja   Siilinjärven SPR:n Paikallisosaston vapaaehtoiset. Lisäksi Perheentalon opiskelijaharjoittelijat osallistuvat mukaan myös.  

Vakuutukset: Siilinjärven Perheentalon Huoltoliitto ry:llä on voimassa vastuuvakuutus ohjaajien toiminnalle. Parkkiin osallistuva lapsi on toiminnassa omalla tapaturmavakuutuksella. 

Kaikki Perheentalon toiminta on tunnuksetonta eli parkkitoiminta ei sisällä uskonnollista ohjelmaa. 

Kevään 2024 Lapsiparkit:

la 17.2.

la 16.3.

la 20.4.

la 18.5.

KLO 10-13

Muut Perheentalon toiminnat

Perheraati on tarkoitettu kaikille Perheentalon kävijöille ja siihen voivat osallistua niin lapset, aikuiset kuin yhteistyökumppanit. Perheraadin tarkoituksena on kerätä palautetta Perheentalon toiminnasta ja tiloista sekä ideoida ja suunnitella yhdessä Perheentalon tulevaa toimintaa. Perheraati järjestetään 1-2 kertaa vuodessa. (Alla Perheraadin koostelehtinen)