Perheentalon toiminnat

Siilinjärven Perheentalon (toritie 12) viikko-ohjelmassa tarjolla olevien toimintojen kuvaukset

Avoin leikkitoiminta

Perheentalon viikko-ohjelmassa on avointa leikkitoimintaa 3-4 päivänä viikossa. Perheentalon avoimen leikkitoiminnassa perheet voivat tulla talolle vapaasti viettämään aikaa;  leikkimään ja tapaamaan muita perheitä. 

Avoimessa leikkitoiminnassa työntekijöinä ovat Perheentalon ohjaajat. 

Toisinaan avoimen leikkitoiminnan ohessa on ohjelmaa, johon lapset ja aikuiset voivat halutessaan osallistua.  Ohjattu toiminta on esimerkiksi askartelua, nalleneuvola tai Aamukahvit ja asiaa- tilaisuus. 

Leikin lomassa voi Perheentalolla syödä omia eväitä, jotka voi tuoda säilytykseen jääkaappiin ja lämmittää niitä mikrossa. Tarjolla meillä on kahvia ja teetä. 

Tarkista Perheentalon aukioloajat etusivulta.

Perhekahvila

Perhekahvila on tiistai aamuisin klo 9-12. Perhekahvilassa tarjolla on pieni aamupala (aamupuuro tai sämpylä) sekä jotain mukavaa  toimintaa. Ohjelman ajankohtaisen sisällön voit löytää viikko-ohjelmastamme.

Perhekahvilassa vierailee paikallisia lapsiperheiden parissa toimivia työntekijöitä. 

Perhekahvilassamme voi vapaamuotoisesti kohdata ja keskustella kyseisten lapsiperhepalveluissa työskentelevien työntekijöiden kanssa. Vanhempien on leikin ja kahvin lomassa mahdollisuus kysellä ja saada ohjausta itseä askarruttaviin asioihin. 

 Vierailijat jalkautuvat perhekahvilaan n. 1krt/kk vuorotellen. Vierailijoina ovat Seurakunnan varhaiskasvatuksen ohjaaja ja diakoniatyöntekijä, kunnan varhaiskasvatuksen palveluohjaaja sekä hyvinvointialueen perheneuvoja. 

 Varhaiskasvatuksen palveluohjaajalta ja hyvinvointialueen perheneuvojalta voit saada tukea ja ohjausta palveluihin liittyviin kysymyksiin. 

Seurakunnan työntekijät voivat kertoa omista matalankynnyksen palveluista lapsiperheille. Seurakunnan työntekijät osallistuvat myös lasten toiminnallisen tuokion ohjaamiseen. Huomaa, että Perheentalon toiminta on tunnuksetonta, joten seurakunnan vierailu ei sisällä uskonnollisia teemoja. 

SYKSY 2024 

Siilinjärven kunnan varhaiskasvatuksen palveluohjaaja tavattavissa perhekahvilassa: 20.8., 17.9., 8.10., 12.11. ja 10.12. klo 10-12. 

Hyvinvointialueen perheneuvoja tavattavissa perhekahvilassa: 3.9. ja 29.10. klo 10-12. 


 Aamukahvit ja asiaa

Aamukahvit ja asiaa on noin 1 -2krt kuukaudessa perjantaisin klo 10-12 avoimen leikkitoiminnan ohessa. Aamukahvit ja asiaa- tilaisuuteen Perheentalo kutsuu vieraaksi lapsiperheiden hyvinvointiin liittyvän asiantuntijan, joka usein tuo tullessaan tietoa, vinkkejä, näkökulmia ja keskustelua tiettyyn teemaan liittyen.

.Aaamukahveilla Perheentalon kävijät voivat rohkeasti esittää itseäsi askarruttavia kysymyksiä asiantuntijalta ja keskustella niistä yhdessä. Tilaisuuteen ei sisälly yhteistä luento-osuutta, vaan keskustelu tapahtuu vapaamuotoisesti vierailijan ja yhdessä muiden vanhempien kanssa. Asiantuntijat ovat tavattavissa koko aamukahvien ajan ja ovat läsnä Perheentalon arjessa. 

Aamukahvit ja asiaa tilaisuus tapahtuu Perheentalon avoimen leikkitoiminnan ohessa eli Perheentalolla tullaan tilaisuuteen tavalliseen tapaan lasten kanssa, eikä ilmoittautumista tarvitse tehä.

Ajankohtaiset vierailijat löydät viikko-ohjelmastamme sekä Siilinjärven Perheentalon facebook tapahtumista sekä some mainoksista. 

Aamukahvien tarkoituksena on, että perheiden vanhemmat tutustuvat paikallisiin lapsiperhepalveluiden työntekijöihin sekä järjestöihin ja voivat halutessaan jutella vierailijoiden kanssa vanhemmuuteen liittyvistä kysymyksistä helposti ilman asiakkuuksia. 


Oivalluksia lapsiperheen arkeen teemailta

Oivalluksia lapsiperheen arkeen teemailta sisältää asiantuntija-vierailun jossa lapsiperheen vanhemmat saavat tietoa omaan vanhemmuuteen vaihtuvin eri teemoin. 

Ilta sisältää vierailijan tekemän esityksen ja osallistujilla on mahdollisuus kysyä asiantuntijalta. Teemasta keskustellaan yhdessä myös muiden vanhempien kanssa. Teemat ovat vaihtelevia ja liittyvät vanhemmuuden tukemiseen tai lapsiperheen hyvinvointiin. 

Tilaisuuksia järjestetään 1-2krt/ toimintakausi iltaisin klo 17-19 tai resurssien sekä tarpeen mukaan. 

Oivallusillat ilmoitetaan Perheentalon somessa sekä kotisivuilla ajankohtaista- osiossa. 

Oivalluksia lapsiperheen arkeen teemailta on tarkoitettu lasten vanhemmille ja muille lapsiperheen lähipiirille. Tilaisuus on maksuton ja avoin. Lastenhoitoa ei ole järjestetty. 

Jos yhteistyökumppanina olet kiinnostunut kyseisen teemaillan pitämisestä Perheentalolla, ota yhteyttä Perheentalon koordinaattoriin. Teemaillan tulee olla maksuton ja avoin kaikille perheille, sekä teeman tulee liittyä lapsiperheiden hyvinvoinnin vahvistamiseen. Teemailtoihin ei sisälly maksullisten palveluiden markkinointia. 

Lisätietoja: Perheentalon koordinaattori Riitta p. 044 788 9539Lapsiparkki-toiminta

Lapsiparkki toiminnalla tarjoamme tilapäistä lastenhoitoa tarpeeseen. Autamme toiminnalla  lapsiperheitä, joilla oma tukiverkosto on kauempana tai tilapäistä hoitoapua on muutoin haasteellista saada. Voit hoitaa parkin toiminta-aikana kauppa-asioita, asioida muualla, minne lasten kanssa voi olla hankala lähteä tai ihan vain hengähtää hetken omassa rauhassa. 

Huomio seuraavat asiat:

  • Paikka lapsiparkista on varattava etukäteen. Varaus on tehtävä viimeistään edeltävänä perjanitana klo 12 mennessä. Lapsiparkkiin otetaan 10 lasta/ kerta. 
  • MUISTA, että jos lapsen tulo parkkiin estyy sairauden tai muun asian vuoksi, niin sinun tulee PERUA varattu paikka. 
  • Lapsi tuodaan parkkiin sovitusti ja viipyy sen aikaa, kun on tarve.
  • Lapsiparkkiin voi tuoda lapsen, joka on iältään 1 v 6kk- 6vuotias.
  • Mukaan omat eväät (ja vaipat).
  • Toiminta on maksutonta

Lisätiedot, ilmoittautumiset ja perumiset:

p. 044 788 9539/ Perheentalon koordinaattori Riitta Kokkonen

Parkkiaikana käytössä on Siilinjärven Perheentalon ohjaajan puhelin:

p. 044 788 9483

Lapsiparkki toteutetaan Perheentalolla osoitteessa: Toritie 12, 71800 Siilinjärvi

Lapsiparkissa työntekijöinä ovat Perheentalon ja Siilinjärven seurakunnan ohjaaja vuorotellen sekä Siilinjärven SPR:n Paikallisosaston vapaaehtoiset. 

Vakuutukset: Siilinjärven Perheentalon Huoltoliitto ry:llä on voimassa vastuuvakuutus ohjaajien toiminnalle. Parkkiin osallistuva lapsi on toiminnassa omalla tapaturmavakuutuksella. 

Kaikki Perheentalon toiminta on tunnuksetonta eli parkkitoiminta ei sisällä uskonnollista ohjelmaa. 

Syksyn 2024 Lapsiparkit:

la 24.8.

la 21.9.

la 26.10.

la 23.11.

KLO 10-13

Perheraati

Perheraati on perheiden osallisuutta vahvistava yhteisöllinen raati. Perheraati toteutetaan 1-2 kertaa vuodessa tiettynä ajankohtana. 

Perheraati tarkoittaa sitä, että Perheentalolla (toritie 12) on Perheentalon kävijöille avoimia Perheraati-pisteitä.  Pisteissä kysytään Perheentalon toimintaan liittyviä kysymyksiä ja kävijät voivat vastata kirjoittamalla niihin. Perheraati on kohdennettu sekä aikuisille että lapsille.

Perheraati kysymykset suunnitellaan joka vuosi uudestaan ja raatiin otetaan esille ajankohtaisia kehitettäviä asioita. 

Perheentalon toiminta-ajatuksena on yhteisöllisyys ja perheiden osallisuus. Perheiden on tärkeä päästä vaikuttamaan omaan arkiseen ympäristöönsä. Perheraadin lisäksi Perheentalo järjestää vuosittain myös muitakin sekä aikuisille että lapsille suunnattuja kyselyitä joiden vastauksia hyödynnetään toiminnan suunnittelussa.