Perheentalon toiminnat

Avoin leikkitoiminta

Perheentalon aukioloaikoina perheet voivat tulla talolle vapaasti leikkimään ja tapaamaan muita perheitä sekä halutessaan osallistua ohjattuun toimintaan.  Leikin lomassa voi syödä omia eväitä ja juoda kahvit tai teet. 

Tarkista Perheentalon aukioloajat etusivulta.

Perhekahvila

on tiistaiaamuisin klo 9-12. Perhekahvila toimii vapaaehtoisten ja yhteistyöverkoston voimin. Leikin ja kahvin lomassa voi tutustua paikalla olevan yhdistyksen toimintaan tai keskustella paikalla olevien vierailijoiden kanssa. Perhekahvilassa on yleensä myös ohjattua toimintaa. Kahvilassa vierailevat noin kerran kuukaudessa kunnan lapsiperhe- sekä varhaiskasvatuspalvelut.

Kulttuurikeskiviikko 

sisältää monipuolista tekemistä erilaisin taiteen- ja kulttuurin teemoin. Mukana on mm. kädentaitoja, loruttelu- ja satuhetkiä, musiikkituokioita, ympäristö- ja ruokatietoutta sekä monikulttuurisuutta.

Nalleneuvola

on perjantaiaamuisin (klo 9-11 tai 10-12). Nalleneuvolassa hoidetaan omaa tai Perheentalon nallea/nukkea. Nalleneuvolassa käsitellään eri teemoja (mm. terveellinen ravinto, neuvola- ja lääkärikäynti, motoriikka, suun terveys). Nalleneuvolan toteutuksesta vastaavat pääsääntöisesti terveyden- ja sairaanhoitaja-opiskelijat.

Oivalluksia lapsiperheen arkeen

kokonaisuudet pitävät sisällään asiantuntija-vierailuja sekä keskustelua vaihtuvin teemoin. Tilaisuuksia järjestetään noin kerran kuukaudessa torstai-iltaisin klo 17-19 sekä perjantaiaamuisin klo 10-12. Asiantuntijavierailut on tarkoitettu lasten vanhemmille ja muille asiasta kiinnostuneille.

Katso kevään 2020 Oivalluksia lapsiperheen arkeen -tilaisuudet alla olevasta esitteestä.

Muut Perheentalon toiminnat

Perheraati on tarkoitettu kaikille Perheentalon kävijöille ja siihen voivat osallistua niin lapset, aikuiset kuin yhteistyökumppanit. Perheraadin tarkoituksena on kerätä palautetta Perheentalon toiminnasta ja tiloista sekä ideoida ja suunnitella yhdessä Perheentalon tulevaa toimintaa. Perheraati järjestetään 1-2 kertaa vuodessa. (Alla ensimmäisen Perheraadin koostelehtinen)

Erityislapsiperheiden lauantai kokoaa yhteen paikalliset vammaisperheet sekä eri toimijat. Päivän aikana lapsille järjestetään toimintaa ja aikuiset saavat tietoa vammaisperheitä koskevista asioista. Seuraava erityislapsi-perheiden lauantai järjestetään 25.4.2020.