Perheentalon toiminnat

Avoin leikkitoiminta

Perheentalon avoimen leikkitoiminnan aukioloaikoina perheet voivat tulla talolle vapaasti leikkimään ja tapaamaan muita perheitä. Välillä tarjolla on ohjattua toimintaa, johon lapset voivat halutessaan osallistua.  Ohjattu toiminta on esimerkiksi askartelua tai Nalleneuvola. Leikin lomassa voi syödä omia eväitä ja juoda kahvit tai teet. 

Tarkista Perheentalon aukioloajat etusivulta.

Perhekahvila

on tiistaiaamuisin klo 9-12. Perhekahvilassa on  tiedossa jotain mukavaa ohjattua toimintaa lapsille. Ohjelman sisällön voit löytää viikko-ohjelmastamme etusivulta

Perhekahvilassa vierailee siilinjärveläisiä lapsiperheiden parissa toimivia työntekijöitä kuten Seurakunnan lapsityöntekijä ja diakoniatyöntekijä sekä kunnan varhaiskasvatuksen palveluohjaaja. Leikin ja kahvin lomassa voi halutessaan keskustella paikalla olevien vierailijoiden kanssa. Esimerkiksi varhaiskasvatuksen palveluohjaaja vastaa mielellään kunnan päivähoitoon liittyviin kysymyksiin. Seurakunnan työntekijät voivat kertoa omista lapsiperhepalveluistaan ja lapsityöntekijä osallistuu lasten toiminnalliseen tuokion ohjaamiseen. Huomaa, että Perheentalon toiminta on tunnuksetonta, joten seurakunnan vierailu ei sisällä uskonnollisia teemoja. 

 Aamukahvit ja asiaa

Aamukahvit ja asiaa on noin kerran kuukaudessa perjantaisin klo 10-12 avoimen leikkitoiminnan ohessa. Aamukahveille Perheentalo kutsuu kylään jonkun paikallisen lapsiperheiden palveluista olevan toimijan, joka usein tuo tullessaan jotain lapsiperheiden arkeen liittyvää asiaa.  

Ajankohtaiset vierailijat löydät viikko-ohjelmastamme etusivulta ja ajankohtaista sivuilta sekä Siilinjärven Perheentalon facebook tapahtumista. 

Aamukahvien tarkoituksena on, että perheiden vanhemmat tutustuvat paikallisiin lapsiperhepalveluiden työntekijöihin ja voivat halutessaan jutella vierailijoiden kanssa vanhemmuuteen liittyvistä kysymyksistä. 


Oivalluksia lapsiperheen arkeen

kokonaisuudet pitävät sisällään asiantuntija-vierailuja sekä keskustelua vaihtuvin teemoin. Tilaisuuksia järjestetään noin kerran kuukaudessa torstai-iltaisin klo 17-19. Asiantuntijavierailut on tarkoitettu lasten vanhemmille ja muille asiasta kiinnostuneille.


Syksyn 2021 ensimmäinen Oivalluksia lapsiperheen arkeen on 

to 7.10 klo 17-19. Teema: Adhd lapsiperheen arjessa. Kohderyhmänä iältää 4v.-alakouluikäiset  diagnoosin saaneet tai saamassa olevat lapsiperheet sekä heidän läheiset ja kaikki asiasta kiinnostuneet. Vierailija: Siilinjärven kunnan lasten ja nuorten kuntoutusohjaus.

Ilmoittautuminen p. 044 788 9539/ Riitta.

Perheentalolla on mahdollisuus myös lastenhoitoon teemaillan keskustelujen ajaksi. 

Seuraa ilmoitteluamme myös facebook- tapahtumien kautta

Seuraava Oivalluksia ilta pidetään keväällä 2022.

Lapsiparkki-toiminta

Lapsiparkki toiminnalla tarjoamme tilapäistä lastenhoitoa tarpeeseen. Autamme toiminnalla Siilinjärveläisiä lapsiperheitä, joilla oma tukiverkosto joko puuttuu tai on kauempana. Voit hoitaa parkin toiminta-aikana kauppa-asioita, asioida virastoissa ja muualla, minne lasten kanssa voi olla hankala lähteä tai ihan vain hengähtää hetken omassa rauhassa. Järjestämme parkissa lapsille iänmukaista virikkeellistä toimintaa.

Huomio seuraavat asiat:

  • Paikka lapsiparkista on varattava etukäteen. Varaus on tehtävä viimeistään edellisenä arkipäivänä klo 12 mennessä. Lapsiparkkiin otetaan mukaan 10 lasta/ kerta. Vakituista paikkaa ei voi varata vaan jokainen varaus täytyy tehdä.
  • Lapsi tuodaan parkkiin sovitusti ja viipyy sen aikaa, kun on tarve.
  • Lapsiparkkiin voi tuoda lapsen, joka on iältään 1 v 6kk- 6vuotias.
  • Mukaan omat eväät (ja vaipat).
  • Toiminta on maksutonta

Lisätiedot ja ilmoittautumiset p. 044 788 9539/ Perheentalon koordinaattori Riitta Kokkonen

Lapsiparkki toteutetaan Perheentalolla osoitteessa: Toritie 12, 71800 Siilinjärvi

Perheentalo toteuttaa Lapsiparkin yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa. Maanantaisin Lapsiparkki toteutetaan yhteistyössä Siilinjärven seurakunnan kanssa ja lauantaisin Siilinjärven SPR:n Paikallisosaston vapaaehtoisten kanssa. Paikalla Lapsiparkissa on aina myös Perheentalon ohjaaja. 

SYKSY 2021

Lauantait: 

4.9. , 2.10., 30.10 ja 27.11. klo 10-13. 

Maanantait:

13.9., 11.10., 8.11. ja 13.12. klo 9-12


Muut Perheentalon toiminnat

Perheraati on tarkoitettu kaikille Perheentalon kävijöille ja siihen voivat osallistua niin lapset, aikuiset kuin yhteistyökumppanit. Perheraadin tarkoituksena on kerätä palautetta Perheentalon toiminnasta ja tiloista sekä ideoida ja suunnitella yhdessä Perheentalon tulevaa toimintaa. Perheraati järjestetään 1-2 kertaa vuodessa. (Alla Perheraadin koostelehtinen)


Erityislapsiperheiden lauantai kokoaa yhteen paikalliset vammaisperheet sekä eri toimijat. Päivän aikana lapsille järjestetään toimintaa ja aikuiset saavat tietoa vammaisperheitä koskevista asioista. Seuraava erityislapsi-perheiden lauantai järjestetään 30.10.2021.