Perheentalon toiminnat

Avoin leikkitoiminta

Perheentalon viikko-ohjelmassa on tarjolla runsaasti avointa leikkitoimintaa. Perheentalon avoimen leikkitoiminnassa perheet voivat tulla talolle vapaasti viettämään aikaa;  leikkimään ja tapaamaan muita perheitä. 

Avoimessa leikkitoiminnassa työntekijöinä ovat Perheentalon ohjaajat. 

Toisinaan avoimen leikkitoiminnan ohessa on ohjelmaa, johon lapset ja aikuiset voivat halutessaan osallistua.  Ohjattu toiminta on esimerkiksi askartelua, nalleneuvola tai Aamukahvit ja asiaa- tilaisuus. 

Leikin lomassa voi Perheentalolla syödä omia eväitä, jotka voi tuoda säilytykseen jääkaappiin ja lämmittää niitä mikrossa. Tarjolla meillä on kahvia ja teetä. 

Tarkista Perheentalon aukioloajat etusivulta.

Perhekahvila

Perhekahvila on tiistaiaamuisin klo 9-12. Perhekahvilassa tarjolla on pieni aamupala (aamupuuro tai sämpylä) sekä jotain mukavaa  toimintaa lapsille. Ohjelman sisällön voit löytää viikko-ohjelmastamme.

Perhekahvilassa vierailee siilinjärveläisiä lapsiperheiden parissa toimivia työntekijöitä kuten Seurakunnan lapsityöntekijä ja diakoniatyöntekijä sekä kunnan varhaiskasvatuksen palveluohjaaja. 

Perhekahvilassamme voi kohdata ja tutustua kyseisten palveluiden työntekijöihin. Leikin ja kahvin lomassa on mahdollisuus keskustella vierailijoiden kanssa. Esimerkiksi varhaiskasvatuksen palveluohjaaja vastaa varhaiskasvatuspalveluihin liittyviin kysymyksiin. Seurakunnan työntekijät voivat kertoa omista lapsiperhepalveluistaan. Seurakunnan lapsityöntekijä osallistuu lasten toiminnalliseen tuokion ohjaamiseen. Huomaa, että Perheentalon toiminta on tunnuksetonta, joten seurakunnan vierailu ei sisällä uskonnollisia teemoja. 

Kevät 2023

Varhaiskasvatuksen palveluohjaajan vierailut perhekahvilaan: 

7.2., 14.3., 11.4. ja 9.5. klo 10-12

Siilinjärven seurakunnan 

lapsityön vierailut perhekahvilaan:

17.1., 14.2., 21.3., 18.4., ja 16.5. klo 9-12

Diakoniatyöntekijän vierailut perhekahvilaan:

24.1., 21.2., 28.3., 25.4. ja 30.5. klo 9-12.

 Aamukahvit ja asiaa

Aamukahvit ja asiaa on noin kerran kuukaudessa perjantaisin klo 10-12 avoimen leikkitoiminnan ohessa. Aamukahveille Perheentalo kutsuu kylään jonkun paikallisen lapsiperheiden palveluista olevan työntekijän tai järjestön, joka usein tuo tullessaan jotain lapsiperheiden arkeen liittyvää asiaa.  

Ajankohtaiset vierailijat löydät viikko-ohjelmastamme sekä Siilinjärven Perheentalon facebook tapahtumista sekä some mainoksista. 

Aamukahvien tarkoituksena on, että perheiden vanhemmat tutustuvat paikallisiin lapsiperhepalveluiden työntekijöihin sekä järjestöihin ja voivat halutessaan jutella vierailijoiden kanssa vanhemmuuteen liittyvistä kysymyksistä. 


Oivalluksia lapsiperheen arkeen

kokonaisuudet pitävät sisällään asiantuntija-vierailuja sekä keskustelua vaihtuvin teemoin. Tilaisuuksia järjestetään 1-2 krt/ toimintakausi torstai-iltaisin klo 17-19 tai resurssien sekä tarpeen mukaan. Asiantuntijavierailut on tarkoitettu lasten vanhemmille ja muille asiasta kiinnostuneille. Teemaillan ajaksi järjestetään lastenhoito perheentalolla. 

Keväälle 2023 ei ole vielä kalenteroituna teemailtoja. 


Lapsiparkki-toiminta

Lapsiparkki toiminnalla tarjoamme tilapäistä lastenhoitoa tarpeeseen. Autamme toiminnalla Siilinjärveläisiä lapsiperheitä, joilla oma tukiverkosto on kauempana tai tilapäistä hoitoapua on muutoin haasteellista saada. Voit hoitaa parkin toiminta-aikana kauppa-asioita, asioida virastoissa ja muualla, minne lasten kanssa voi olla hankala lähteä tai ihan vain hengähtää hetken omassa rauhassa. 

Huomio seuraavat asiat:

  • Paikka lapsiparkista on varattava etukäteen. Varaus on tehtävä viimeistään edellisenä arkipäivänä klo 12 mennessä. Lapsiparkkiin otetaan 10 lasta/ kerta. Vakituista paikkaa ei voi varata vaan jokainen varaus täytyy tehdä yksitellen. 
  • MUISTA, että jos lapsen tulo parkkiin estyy sairauden tai muun asian vuoksi, niin sinun tulee PERUA varattu paikka. Jos unohdat perua varatun parkin, olet seuraavan parkin ajan "jäähyllä" etkä voi tehdä uutta varausta heti perään. 
  • Lapsi tuodaan parkkiin sovitusti ja viipyy sen aikaa, kun on tarve.
  • Lapsiparkkiin voi tuoda lapsen, joka on iältään 1 v 6kk- 6vuotias.
  • Mukaan omat eväät (ja vaipat).
  • Toiminta on maksutonta

Lisätiedot, ilmoittautumiset ja perumiset:

p. 044 788 9539/ Perheentalon koordinaattori Riitta Kokkonen

Parkkiaikana käytössä on Siilinjärven Perheentalon ohjaajan puhelin:

p. 044 788 9483

Lapsiparkki toteutetaan Perheentalolla osoitteessa: Toritie 12, 71800 Siilinjärvi

Lapsiparkissa työntekijöinä ovat Perheentalon ja Siilinjärven seurakunnan ohjaajat sekä vapaaehtoiset ja   Siilinjärven SPR:n Paikallisosaston vapaaehtoiset. Lisäksi Perheentalon opiskelijaharjoittelijat osallistuvat mukaan myös.  

Kaikki Perheentalon toiminta on tunnuksetonta eli parkkitoiminta ei sisällä uskonnollista ohjelmaa. 

Kevään 2023 parkkiajankohdat :
lauantait klo 10-13
4.2., 4.3., 15.4. ja 13.5.


maanantait klo 9-12
13.2., 13.3. ja 3.4.
Muut Perheentalon toiminnat

Perheraati on tarkoitettu kaikille Perheentalon kävijöille ja siihen voivat osallistua niin lapset, aikuiset kuin yhteistyökumppanit. Perheraadin tarkoituksena on kerätä palautetta Perheentalon toiminnasta ja tiloista sekä ideoida ja suunnitella yhdessä Perheentalon tulevaa toimintaa. Perheraati järjestetään 1-2 kertaa vuodessa. (Alla Perheraadin koostelehtinen)