Perheentalo on lapsiperheiden avoin kohtaamispaikka

Perheentalo on kaikille lapsiperheille suunnattu avoin kohtaamispaikka. Siellä voi tavata muita lapsia ja aikuisia, saada uusia ystäviä, leikkiä, pelata, askarrella, lämmittää ja syödä eväitä tai syöttää ja hoitaa vauvaa. Keittiö tarvikkeineen (mikro, astiat, syöttötuolit jne.), vessat sekä muut tilat ovat perheiden vapaassa käytössä. Perheentalolla vietetään yhdessä mukavaa vapaa-aikaa.

Perheentalolle voi tulla lapsen kanssa tai ottaa mukaan isovanhemman, kummin tai kaverin! Perheentalolla on esteetön kulku ja toiminnassa huomioidaan myös erityislasten tarpeita.

Perheentalon ohjaajat ovat aukioloaikojen aikaan paikalla ohjaamassa ja auttamassa kävijöitä sekä huolehtimassa toiminnan sujuvuudesta. Heidän kanssa voi jutella kuulumisia ja he voivat pitää lapsellesi seuraa pienen hetken, niin voit juoda kahvit. Toiminnassa on ohjaaja paikalla, mutta lapset ovat vanhempiensa vastuulla.

Perheentalon toiminta tukee lapsiperheiden hyvinvointia ja arkea

Perheentalo mahdollistaa vanhempien keskinäisen tuen, tarjoaa monipuolista toimintaa lapsille ja heidän läheisilleen sekä auttaa perheitä löytämään oman alueensa ammattiavun ja vertaistuen piiriin. Tavoitteena on tukea lapsiperheiden hyvinvointia, vahvistaa vanhemmuutta, edistää perheiden osallisuutta ja lisätä vaikuttamismahdollisuuksia. 

Perheentalon toiminta suunnitellaan perheiden toiveiden pohjalta. Toimintaa ohjaa lapsen oikeudet ja lapsenoikeusperustainen ajattelu. 


Perheentalo toimii yhteistyöverkoston voimin

Perheentalon toiminnasta vastaa Huoltoliitto ry. Toimintaa rahoitetaan STEA:n myöntämällä hankerahoituksella (1.1.2019 -31.12.2021). Perheentalon toimintaa tukee vuosittain myös Siilinjärven kunta.

Perheentalon yhteistyöverkostoon kuuluu MLL Järvi-Suomen piiri ry, MLL Siilinjärven paikallisyhdistys ry, Kuopion Ensikotiyhdistys ry, SiiPe (Siilinjärven Pesis ry), Siilin Latu ry, SPR Siilinjärven paikallisosasto, SLU Siilinjärven yhdistys, Sakky (Savon Ammattiopisto), HUMAK (Humanistinen ammattikorkeakoulu), Savonia ammattikorkeakoulu sekä Siilinjärven kunta.

Lisäksi Perheentalon toiminnassa ovat aktiivisesti mukana Siilinjärven seurakunta, Siilinjärven Kuvataideyhdistys, Siilinjärven kaverikoirat sekä Kennelliiton lukukoira Hilma. Olemme mukana myös TATU ry:n Vauhti! -hankkeessa. Otamme jatkuvasti mukaan uusia yhteistyökumppaneita, joten olethan rohkeasti yhteydessä! 

Itä-Suomessa on jo viisi Perheentaloa

Perheentalojen verkostoon kuuluvat Iisalmen, Joensuun ja Kuopion Perheentalot sekä uusina syksyllä 2019 avautuneet Siilinjärven ja Varkauden Perheentalot. Perheentalot toimivat tiiviissä yhteistyössä, vaikka jokaisella on oma hallinnointitahonsa.

Tutustu muiden Perheentalojen toimintaan:
Iisalmen Perheentalo
Joensuun Perheentalo
Kuopion Perheentalo
Varkauden Perheentalo