Perheentalon ryhmätoiminta

VAUVA- JA TAAPEROKLUBI

Vauva-ja taapero vertaisryhmät kokoontuvat Perheentalolla kerran viikossa. Ryhmissä jaetaan vanhemmuuden kokemuksia, iloja ja suruja, vaihdetaan arjen kuulumisia, tutustutaan toisiin vanhempiin ja lapsiin, leikitään ja lorutellaan sekä vietetään vapaasti aikaa yhdesä. 

Ryhmissä saat tietoa ja vinkkejä mm. vanhemmuuteen, vanhemman ja lapsen vuorovaikutukseen sekä lapsiperheiden ajankohtaisiin asioihin liittyvästä asioista. Ryhmää ohjaavat Perheentalon työntekijät.

Vauvaklubi 0-6 kk on torstaisin klo 13-15 Perheentalolla kokoontuva avoin vertaisryhmä kaikille alle 6kk vauvoille ja heidän vanhemmilleen.

Vauvaklubi 6-12kk on torstaisin klo 10-12 Perheentalolla kokoontuva avoin vertaisryhmä kaikille 6-12kk ikäisille vauvoilla ja heidän vanhemmilleen. 

Taaperoklubi on keskiviikkoisin klo 9-12 Perheentalolla kokoontuva avoin vertaisryhmä kaikille 1-3- vuotiaille ja heidän vanhemmilleen

Huomioi, että ryhmätoimintaa ei ole syys (vko 42) -hiihto (vko 10)- ja kesälomaviikoilla (heinäkuun kaksi viimeistä viikkoa). Juhlapyhien läheisyydessä ja kesäaikaan noudatamme hieman poikkeavaa viikko-ohjelmaa, joten on tärkeää tarkistaa aina ajankohtaisesta viikko-ohjelmasta ryhmien toteutuminen.

Ryhmiin voit tulla mukaan missä vaiheessa tahansa ja ne ovat avoimia kaikille perheille. Toiminta on maksutonta. 

Lisätietoa antaa Perheentalon koordinaattori-ohjaaja Riitta Kokkonen, 044 788 9539KÄSSÄILTA

Käsityöilta on vertaisryhmä kädentaidoista kiinnostuneille lapsiperheiden vanhemmille.


Ryhmä kokoontuu Perheentalolla tiistaisin klo 17.30-19.30. Ryhmä on tarkoitettu vain aikuisille, eikä lastenhoitoa ole järjestetty. Vauvan kanssa voi tulla mukaan. Ryhmän toteuttaa vapaaehtoiset käsityönharrastajat.

Tervetuloa viettämään leppoisia hetkiä kädentaitojen parissa!

Lisätietoa antaa Irene (vapaaehtoistoimija) p. 044 5625297

TOIMINTAA ERITYISLAPSIPERHEILLE

PERHEILY-ILTA 

Perheily- illat on tarkoitettu  erityistä tukea tarvitseville lapsille ja heidän perheilleen. Toiminta toteutuu kaikille avoimessa leikkitoiminnassa Perheentalolla, joten kaikki perheet ovat tervetulleita. Perheet saavat toiminnan kautta vertaistukea ja mukavaa tekemistä omaan arkeen. Ryhmää ohjaavat Vauhti-hankkeen ja Perheentalon työntekijät yhdessä.

Kevään Perheily-illat ovat keskiviikkoisin

15.2. ja 19.4.

klo 16.30-18

Perheilyt -toiminnan toteutuksesta vastaa Vauhti -hanke (TaTu ry) ja Perheentalon on mukana yhteistyössä ryhmänohjauksessa. 

Lue lisää Vauhti hankkeen nettisivuilta


ERITYISLAPSIPERHEIDEN LAUANTAI 

Erityislapsiperheille on oma tapahtuma joka toteutetaan aina keväisin (1krt/v). Tapahtuma on toiminnallinen ja sisältö suunnitellaan joka vuosi uudelleen. Perheiden esittämät toiveet otetaan huomioon. Tapahtuma toteutetaan yhteistyössä eri toimijoiden kesken (mm.Tatu ry Vauhti toiminta, Eijsveikeet ry, Jaatinen ry.)

Kevään 2023 erityislapsiperheiden lauantai on

27.5. 2023

Kellonaika, paikka  ja tapahtuman sisältö tarkentuu myöhemmin ja voit seurata sen päivittymistä somesta facebookista ja instaramista. 


KAIKKIEN LASTEN SYNTTÄRIT

Erityislapsiperheille suunnattu tapahtuma Kaikkien lasten synttärit toteutetaan Siilinjärvellä syksyisin (1krt/v). Teemana on synttärijuhlat erityislapsille. Juhlien sisältö suunnitellaan joka vuosi erikseen. Toiminta toteutetaan yhteistyöverkoston avulla (Tatu ry Vauhti toiminta, Jaatinen ry). Lisäksi yhteistyöverkossa on aina mukana myös hyväntekijöitä, jotka mahdollistavat esim. lahjat ja paikan lapsien juhliin. 

Viimeksi Kaikkien lasten synttäreitä juhlittiin 3.11.2022 Kunnonpaikassa. 

Voit seurata tapahtuman tiedottamista ja päivittämistä sekä täältä että Perheentalon somesta facebookista ja instagramista. 
SIILIPERHEET- vertaisryhmä erityislapsiperheiden vanhemmille

Siiliperheet on Siilinjärvellä kokoontuva vertaisryhmä erityislasten vanhemmille. Ryhmää ohjaavat vapaaehtoiset. 

Rhmäkokoontumiset ovat kerran kuukaudessa torstaisin klo 17.30-19.30 (aina kuukauden viimeisenä torstaina). 

Kokoontumisten ajankohdat ja lisätietoa ryhmästä löydät Siiliperheitten omilta sivuilta:
https://siiliperheet.webnode.fi/

Siiliperheet löytyvät myös facebookista!

VAUVAA ODOTTAVIEN AVOIN KAHVILA: PULLAT UUNISSA

Vauvaa odottavien avoimessa kahvilassa pääsee tapaamaan muita samassa elämäntilanteessa olevia.  

Pullat uunissa kahvilaan voi tulla missä tahansa vaiheessa raskautta. 

Kahvilaan voi tulla odottaja itsekseen tai puolison ja muun perheen kanssa. 

Kahvilasta vastaavat Siilinjärven Perheentalon ja Kuopion ensikotiyhdistyksen työntekijät vuorotellen sekä mukana on Kuopion ensikotiyhdistyksen vapaaehtoisdoula. 

  • TO 9.2.
  • TO 23.3.
  • TO  13.4
  • TO 11.5.

KLO 16.30-18

OSOITE: Toritie 12 Siilinjärven Perheentalo

Ei ennakkoilmoittautumista.

Huomaa, että muu Perheentalon toiminta on suljettuna kahvilan aikana ja tila on varattuna pelkästään odottajien kahvilaan. 

Lisätiedustelut: Perheentalon koordinaattori Riitta Kokkonen p. 044 788 9539