Perheentalon toiminnat

Open play time 

Play times are open for families to come play and meet other families. Sometimes we have organized program as well where the children can join if they want. Program can be for example handicraft or teddy clinic. besides playing, families can have their own snack and have a cup of tea or coffee. 

Check the Perheentalo opening hours at the home page.

Family café

Family café is on tuesdays at 9-12. The instructors will organize activity for kids. You can find the plan on our weekly program at the home page. 

Perhekahvilassa vierailee myös siilinjärveläisiä lapsiperheiden parissa toimivia työntekijöitä kuten Seurakunnan lapsityöntekijä ja diakoniatyöntekijä sekä kunnan varhaiskasvatuksen palveluohjaaja. Leikin ja kahvin lomassa voi halutessaan keskustella paikalla olevien vierailijoiden kanssa. Esimerkiksi varhaiskasvatuksen palveluohjaaja vastaa mielellään kunnan päivähoitoon liittyviin kysymyksiin. Seurakunnan työntekijät voivat kertoa omista lapsiperhepalveluistaan ja lapsityöntekijä osallistuu lasten toiminnalliseen tuokion ohjaamiseen. 

 Coffee and matter

Aamukahvit ja asiaa on noin kerran kuukaudessa perjantaisin klo 10-12 avoimen leikkitoiminnan ohessa. Aamukahveille Perheentalo kutsuu kylään jonkun paikallisen lapsiperheiden palveluista olevan toimijan, joka usein tuo tullessaan jotain lapsiperheiden arkeen liittyvää asiaa.  

Ajankohtaiset vierailijat löydät viikko-ohjelmastamme etusivulta. Aamukahvien tarkoituksena on, että perheiden vanhemmat tutustuvat paikallisiin lapsiperhepalveluiden työntekijöihin ja voivat halutessaan jutella vierailijoiden kanssa vanhemmuuteen liittyvistä kysymyksistä. 


Oivalluksia lapsiperheen arkeen

kokonaisuudet pitävät sisällään asiantuntija-vierailuja sekä keskustelua vaihtuvin teemoin. Tilaisuuksia järjestetään noin kerran kuukaudessa torstai-iltaisin klo 17-19. Asiantuntijavierailut on tarkoitettu lasten vanhemmille ja muille asiasta kiinnostuneille.

Kevään 2021 Oivalluksia lapsiperheen arkeen -tilaisuudet ovat 4.3. ja 6.5. Ohjelman sisältö päivittyy myöhemmin. 

Seuraa ilmoitteluamme myös facebook sivustolla!

Lapsiparkki-toiminta

Lapsiparkki toiminnalla tarjoamme tilapäistä lastenhoitoa tarpeeseen. Autamme toiminnalla Siilinjärveläisiä lapsiperheitä, joilla oma tukiverkosto joko puuttuu tai on kauempana. Voit hoitaa parkin toiminta-aikana kauppa-asioita, asioida virastoissa ja muualla, minne lasten kanssa voi olla hankala lähteä tai ihan vain hengähtää hetken omassa rauhassa. Järjestämme parkissa lapsille iänmukaista virikkeellistä toimintaa.

Perheentalo toteuttaa Lapsiparkin yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa. Maanantaisin Lapsiparkki toteutetaan yhteistyössä Siilinjärven seurakunnan kanssa ja lauantaisin Siilinjärven SPR:n Paikallisosaston vapaaehtoisten kanssa. Paikalla Lapsiparkissa on aina myös Perheentalon ohjaaja. 

Kevään 2021 lapsiparkit löydät täältä.

Muut Perheentalon toiminnat

Perheraati on tarkoitettu kaikille Perheentalon kävijöille ja siihen voivat osallistua niin lapset, aikuiset kuin yhteistyökumppanit. Perheraadin tarkoituksena on kerätä palautetta Perheentalon toiminnasta ja tiloista sekä ideoida ja suunnitella yhdessä Perheentalon tulevaa toimintaa. Perheraati järjestetään 1-2 kertaa vuodessa. (Alla Perheraadin koostelehtinen)

Erityislapsiperheiden lauantai kokoaa yhteen paikalliset vammaisperheet sekä eri toimijat. Päivän aikana lapsille järjestetään toimintaa ja aikuiset saavat tietoa vammaisperheitä koskevista asioista. Seuraava erityislapsi-perheiden lauantai järjestetään 29.5.2021.