Tunnetaito -teemaillat

Siilinjärven Perheentalolla on järjestetty kaksi Tunnetaito -teemailtaa lapsiperheiden vanhemmille (syksy 2019, kevät 2020). Teemailtojen suunnittelusta ja vetämisestä vastasivat yhdessä Siilinjärven kunnan perhetyöntekijä ja Siilinjärven Perheentalon ohjaaja. 

Tunnetaito -iltojen sisältö on koostunut sekä tunnetaitoihin liittyvästä tiedosta että vertaistuellisesta keskustelusta. Vetäjät ovat koonneet tietoa tunnetaidoista ja miettineet pieniä harjoituksia vanhemmille tehtäväksi.  Parasta illoissa on ollut arjen tilanteiden ja tunteita herättävien asioiden jakaminen vanhempien kesken. Moni osallistujista onkin sanonut, että on hieno kuulla, miten muiden perheissä pohditaan ihan samoja asioita ja kipuillaan samojen teemojen äärellä. Jakaminen tuo kokemuksen, ettemme ole yksin näiden asioiden kanssa.

On ilahduttavaa, että tunnetaidot teemana on herättänyt mielenkiintoa vanhemmissa. Osallistujia illoissa on ollut runsaasti ja pyrimmekin järjestämään samaan teemaan liittyvää myös jatkossakin. Ilmoitamme tapahtumistamme täällä kotisivuilla sekä facebookissa.

Tieto-osiossa on käytetty kirja- ja verkkolähteitä, joita illan vetäjät ovat kokeneet hyödylliseksi omassa työssään. Valinnat perustuvat siis tähän, ei kaupalliseen yhteistyöhön. 


Kirjavinkkaus: 

Raisa Cacciatore & Erja Korteniemi-Poikela 2019: Sisu, Tahto ja itsetunto. Portaat itkupotkuraivareista aggression hallintaan.

Katja Myllyviita 2016: Tunne tunteesi.

Anne -Mari Jääskinen 2017: Mitä sä rageet. Tunteita sikanolosta sairaan siistiin. (kirja nuorille)

Anne-Mari Jääskinen 2017: Mitä sä rageet. Lapsen ja nuoren tunnetaitojen tukeminen. (kirja kasvattajille)

Riikka Riihonen, Kaisla Suokas ja Mira Piitulainen 2020: Ada ja kiukkuleijona.

Riikka Riihonen, Minna Koskinen ja Mira Piitulainen 2020: Kuinka kiukku kesytetään.


Linkkivinkit: 

https://tunnejataida.fi/tunnetaidot/

www.hyvinvoivaperhe.fi

Raisa Cacciatoren Kiukkukirja


Jos olet osallistunut 21.4. pidettyyn tunnetaito-iltaan, voit käydä antamassa palautetta täältä. Palautteesi on meille arvokasta ja auttaa kehittämään työtämme. 

Jos sinulla on aiheeseen liittyen kysyttävää tai toivomuksia, voit olla yhteydessä Kirsiin tai Riittaan. 

Siilinjärven kunnan Perhetyöntekijä Kirsi Mäkinen etunimi.sukunimi@siilinjarvi.fi

Siilinjärven Perheentalon ohjaaja Riitta Kokkonen etunimi.sukunimi@huoltoliitto.fi