TIEDOTE SYKSYN 2021 PERHERAADISTA

28.09.2021


Syksyn 2021 Perheraati Perheentalolla: 

Miltä lapsiperheiden palvelut/toiminnat Siilinjärvellä tuntuvat?


MIKÄ IHMEEN PERHERAATI?

Perheraati on yhteisöllinen ja vuorovaikutuksellinen tapa saada yksityiskohtaista palautetietoa rajatulta joukolta perheitä. Perheraadin kautta voidaan saavuttaa myös muita tavoitteita; kysyä perheiden kokemuksia ja suunnitella toimintaa ja sen toteuttamista yhdessä heidän kanssaan.

MILLOIN JA MITÄ?

Syksyn 2021 Perheraati pidetään marraskuussa 8.-20.11 (vkot 45 ja 46). Tällä kertaa Perheraati toteutetaan hieman eri tavalla kuin aiemmin. Perheraadissa Perheentalon yhteistyöverkosto haluaa kysyä lapsiperheiltä, että miltä Siilinjärven lapsiperheiden palvelut ja toiminnat tuntuvat sekä mitä lapsiperheet toivovat. Nyt ei siis keskitytä Perheentalon katon alla olevaan toimintaan vaan laajasti Siilinjärven palveluihin/toimintoihin. Nyt on siis mahdollisuus kertoa ja vaikuttaa!

MITEN?

Käytännössä Perheraati toteutetaan siten, että kyseisen kahden viikon aikana Perheentalolla on eri teemaisia pisteitä, joissa esitetään kirjallisia kysymyksiä palvelu/toimintakohtaisesti. Voit siis vastata näihin kysymyksiin käydessäsi Perheentalolla. Lisäksi niille perheille, jotka eivät pääse käymään Perheentalolla, vastaaminen onnistuu sähköisen linkin kautta. Perheraatiin vastaaminen tapahtuu nimettömästi ja vastauksia lukevat raatiin osallistuvat toimijat toiminnan kehittämistä varten.

Lisäksi näiden kahden viikon aikana raatiin osallistuvat toimijat jalkautuvat yksi kerrallaan Perheentalolle ja heidät voi myös tavata henkilökohtaisesti. Jalkautuessaan Perheentalolle toimijat osallistuvat normaalisti Perheentalon arkeen ja ovat teidän lapsiperheiden saatavilla. Toimijat mielellään kuulevat perheiden ajatuksia ihan kasvotusten. Toimijoiden jalkautumispäivät ilmoitetaan myöhemmin Siilinjärven Perheentalon facebookin tapahtumakalenterissa.

KETÄ?

Syksyn 2021 Perheraatiin osallistuvat toimijat ovat:

  • Siilinjärven kunnan kulttuuritoimi
  • Siilinjärven kunnan hyvinvointineuvola
  • Kulttuurilla ry
  • MLL Järvisuomenpiiri/paikallispiiri
  • Siilin Latu ry
  • SPR paikallisyhdistys
  • Kuopion ensikotiyhdistys ry
  • Siilinjärven seurakunta

LOPPUTULOS

Perheraadin tulokset käsitellään anonyymisti. Perheraadin vastauksista kirjoitetaan raportti ja ne ovat raatiin osallistuneiden lapsiperhetoimijoiden nähtävillä. Tulokset luetaan toimijakohtaisesti ja tuloksista voidaan nostaa kehittämiskohteita lapsiperheiden palveluihin/toimintaan.

Osallisuus on ennen kaikkea tunne vaikuttamisesta. Tunne vahvistuu, kun perheet kokevat, että heidän mielipiteillään ja palautteellaan on väliä. Perheet ovat itse oman elämänsä asiantuntijoita ja heidän kokemuksien kuuleminen on merkityksellistä.

TERVETULOA OSALLISTUMAAN PERHERAATIIN!

Lisätietoja Perheraadista antaa: Perheentalon koordinaattori Riitta Kokkonen p. 044 788 9539 riitta.kokkonen@huoltoliitto.fi