Perheentalon perheraati toukokuussa

09.05.2023

Siilinjärven Perheentalolla pidetään perheraatia toukokuussa 10.-31.5.2023. 

Perheraati toteutetaan siten, että kyseisen kolmen viikon aikana Perheentalolla (askartelupuolella) on neljä pistettä, joissa esitetään kirjallisesti kysymyksiä liittyen Perheentalon toimintaan. Voit siis vastata kirjoittamalla näihin kysymyksiin samalla kun käyt Perheentalolla ja näin ollen osallistua toiminnan suunnitteluun. Myös lapset voivat osallistua vastaamiseen kuvien ja piirtämisen avulla. Perheraadin vastauksia käytetään Perheentalon kesän ja syksyn 2023 toimintakauden suunnitteluun. Perheraadin tulokset käsitellään anonyymisti. Perheraadin vastauksista kirjoitetaan raportti. 

Kevään 2023 Perheraadin kysymykset ovat seuraavat ja vastauspisteet löytyvät Perheentalolta (toritie 12, 71800 Siilinjärvi)  

  • Ehdota meille leikkipuistoa puistotreffi paikaksi kesälle 2023. Perheentalo järjestää kesällä 2023 puistotreffejä siilinjärven-vuorelan alueen leikkipuistoissa. puistotreffejä on 1krt/vko ja paikka on kiertävä.
  • Perheetalolla on tiistaisin perhekahvila klo 9-12, jossa on ohjelmaa lapsiperheille (ohjattu tuokio tai askartelua). kerro meille millaista ohjelmaa toivoisit perhekahvilaan? Millaisesta tuokiosta sinä tai sinun lapsesi pitäisitte?
  • Perheentalolla on avointa leikkitoimintaa lauantaisin 1krt/kk klo 10-14. syksyn 2023 lauantain teemoja ei ole vielä suunniteltu. Mitä toivot perheentalolle lauantain avoimeen leikkitoimintaan?
  • Kerro meille millaisia leluja tai pelejä toivoisit perheentalolle? 

Jos et pääse käymään Perheraadin toteutuksen aikaan Perheentalolla, voit lähettää vastaukset kysymyksiin myös sähköpostilla osoitteeseen riitta.kokkonen@huoltoliitto.fi. 


Mikä Perheraadin tavoite on?

 Perheentalon Perheraadin keskeisin tavoite on kerätä palautetta perheiltä ja edistää perheiden vaikuttamismahdollisuuksia omaan toimintaympäristöön. Perheraati on yhteisöllinen tapa saada yksityiskohtaista palautetietoa perheitä. Perheraadin tavoitteena on lisätä lapsiperheiden osallisuutta ja toimijuutta sekä nostaa heidän äänensä esiin. Perheraati ei ole edustuksellinen raati vaan ennemminkin yhteisöllinen raati, johon kuka tahansa lapsiperhe voi osallistua. Perheraadissa myös lapsilla on mahdollisuus vaikuttaa. 

Lisätietoja: Perheentalon koordinaattori Riitta Kokkonen p. 044 788 9539