PERHEENTALOLLA TOIMINTAA MYÖS LAUANTAISIN

11.08.2022

Siilinjärven Perheentalolle pääsee viettämään aikaa myös lauantaisin! Tällöin mahdollisuus on tulla viettämään aikaa koko perheellä. Lauantaisin työssä/opiskeluelämässä olevat vanhemmat sekä päivähoidossa/ koulussa olevat lapset pääsevät myös mukaan. Lauantaisin on ohjelmassa myös jotain erikoista. Lukaisepa alla olevasta mitä meillä on syksyllä suunnitteilla.  

Syksyn 2022 lauantain avoimet ovat seuraavasti:

  • la 24.9.  klo 10-14 Avoin leikkitoiminta ja klo 11-12.30 lukukoiran vastaanotto
  • la 29.10. klo 10-14 Avoin leikkitoiminta ja vaihtotori
  • la 26.11. klo 10-14 Toivelauantai
  • 17.12. klo 10-14 Joulujuhlat

Syksyn ensimmäisessä lauantaissa eli 24.9. klo 10-14 on ohjelmassa vapaata leikkiä ja ajanviettoa. Lisäksi Perheentalolla on lukukoiran vastaanotto klo 11-12.30 välisenä aikana. 

 Lukukoiran vastaanotolle tulee varata lapselle oma lukuaika p. 044 788 9539/ Riitta. Yksittäinen lukuaika kestää 15min. Lapsi voi ottaa mukaansa oman kirjan tai lainata Perheentalon kirjaa. Lukukoiran vastaanotto toteutetaan Perheentalon toimiston tilassa ja ennakkovarauksen tehneet lapset pääsevät lukemaan koiralle. Muu Perheentalon tila on normaalisti avoimen leikkitoiminnan käytössä. 

Lukukoiratoiminta on Kennelliiton alaista toimintaa. Lukukoira -ja ohjaaja ovat käyneet koulutuksen toimintaan liittyen. 

Syksyn toisessa lauantaissa eli 29.10. avoimen leikkitoiminnassa pidetään paljon odotettu vaihtotori. Eli voit samalla kierrättää kun käyt perheen kanssa leikkimässä ja viettämässä aikaa Perheentalolla!

 Vaihtotori tarkoittaa sitä, että voit tuoda tullessasi yhden kassillisen LASTEN vaatteita, kenkiä, leluja ja pelejä. Ja sitten puolestaan voit myös viedä yhden kassillisen mennessäsi. Raha ei vaihda omistajaa vaan toiselle tarpeettomaksi jääneet löytävät kierrättämällä uuden onnellisen omistajan! 

Vaihtotorilla periaatteena on, että tuodaan pelkästään ehjiä ja puhtaita vaatteita/leluja. Tavarat lajitellaan itse vaihtotorin eri osastoihin (esim. paidat koko 74, housut koko 90, lelut jne). 

Vaihtotorille jääneet vaatteet lahjoitamme edelleen kierrätykseen. 

Vaihtotori toteutetaan Perheentalon askartelupuolen tilassa, joten se tila on pois käytöstä avoimesta leikkitoiminnasta.  Muutoin Perheentalon tila on vapaasti avoimen leikkitoiminnan käytössä.

Halutessasi voit tuoda kassin vaihtotorille jo edeltävänä päivänä eli perjantaina 28.10 klo 12-15 välisenä aikana. Meillä ei ole käytössä varastotilaa, joten aiemmin emme valitettavasti pysty kasseja ottamaan vastaan. 


Syksyn kolmas lauantain eli 26.11. sisältö on jätetty avoimeksi, koska haluamme kysyä ehdotuksia siihen teiltä Perheentalon kävijöiltä. Voit jättää mielipiteesi seuraavan kyselynlinkin kautta. Kysely on anonyymi ja vastaamalla voit vaikuttaa siihen, mitä marraskuun lauantai pitää sisällään. Tällä kertaa tämä kysely on suunnattu aikuisille ja aikuiset voivat kysyä mielipiteitä lapselta. 

Meistä Perheentalon työntekijöistä yhdessä suunnittelu on mukavaa ja tärkeää. Muistatteko kun marraskuussa 2021 pidimme kyselyn lapsille ja järjestimme lauantaina lasten juhlat, joita olivat siis ideoineet lapset itse. Toivomme siis paljon vastauksia teiltä, että pääsemme hyvissä ajoin suunnittelemaan! 


Syksyn neljännessä lauantaissa eli 17.12. juhlitaan yhdessä tulevaa joulua. Päivän ohjelman julkaisemme hieman myöhemmin, joten seuraile lähempänä ajankohtaa mitä luvassa on. 


TERVETULOA PERHEENTALOLLE MYÖS LAUANTAISIN!

Lisätietoja Perheentalon koordinaattorilta Riitta Kokkonen p. 044 788 9539 tai riitta.kokkonen@huoltoliitto.fi