Mitä Perheentalolle kuuluu?

Olemme saaneet mukavasti palautetta, ideoita ja toiveita toimintaamme liittyen - siitä lämmin kiitos teille kaikille! Ajatuksiaan on voinut kirjoittaa Perheentalon Toiveiden laatikkoon sekä kertoa meille työntekijöille avoimen toiminnan yhteydessä. Lisäksi ennen joulua toteutimme kävijäkyselyn, johon pystyi vastaamaan sähköisesti verkossa. Vastauksia saimme yhteensä 26.

Saatujen palautteiden myötä olemme kehittäneet toimintaamme - tosin aivan kaikkiin toiveisiin emme valitettavasti ole pystyneet vastaamaan. Tässä kuitenkin joitain maistiaisia siitä, mitä muutoksia olemme tehneet.

Syksyllä laajensimme Perheentalon aukioloaikoja niin, että avaamme jo klo 9. Tämä osoittautui hyväksi muutokseksi ja päätimme säilyttää varhennetun aukiolon myös jatkossa.

Tilojen varustamiseen ja kalustamiseen liittyvään palautteeseen olemme myös reagoineet. Perheentalolle on hankittu lisää leluja lasten toiveiden mukaisesti (lisää autoja, legoja, nukkekoti, kauppaleikit, keppihevonen). Leikkitilan ahtautta on helpotettu uudella Touhula - nimisellä leikkipisteellä. Lelujen sijoitteluun on kiinnitetty huomiota ja lelujen löytymistä helpotetaan kuvaohjeistuksella.

Perheentalolla vierailee paljon vauvaperheitä ja siksi vauvan hoitamisen tulee olla tiloissamme helppoa ja sujuvaa. Meiltä löytyy tarvittaessa varavaippoja, lokoisa nojatuoli imettämiseen sekä suurempi käsienpesuallas vauvan pesua varten.

Ohjattuja tuokioita meiltä toivotaan koko ajan lisää. Perheentalon ohjatuista tuokioita vastaavat pääasiassa yhteistyöverkostoomme kuuluvat järjestöt, opiskelijat sekä muut yhteistyökumppanit. Tällaisia ovat mm. seurakunnan perhekahvilat, tukiviitotut satu- ja muskarituokiot, askartelutuokiot ja Nalleneuvola. Tämän kevään aikana tulemme lisäämään tiistaiaamuiseen perhekahvilaan lyhyen ohjatun tuokion. Syksyllä käynnistyneen Vauvaklubin (0-1 vuotiaat vauvat vanhempineen) rinnalle on toivottu omaa ryhmää taaperoikäisille. Tätä toivetta tarkastelemme syksyllä uudelleen.

Myös erilaisia lapsille, aikuisille ja koko perheelle tarkoitettuja erilaisia harrasteryhmiä toivotaan. Valitettavasti resurssimme ja osaaminen eivät riitä vastaamaan kaikkiin tarpeisiin, vaan toivomme perheiden itse aktivoituvan toiminnan järjestämiseen. Tällaisesta hyvänä esimerkkinä on tällä hetkellä Perheentalolla kokoontuva Äitien käsityöilta. Ryhmä on muodostunut täysin yhden vapaaehtoisen ja käsitöistä kiinnostuneen äidin toimesta. Me Perheentalolta voimme tarjota tilat ja avustaa toiminnan käynnistämisessä sekä markkinoinnissa. Otathan siis meihin rohkeasti yhteyttä, niin tehdään ideoista totta!

Tilan avoimuutta, meluisuutta sekä kovia lattioita kritisoitiin joissakin palautteissa. Toisaalta taas keskeinen sijainti sekä tilojen esteettömyys ja selkeys ovat saaneet osakseen kiitosta. Lattioiden kovuutta pyrimme helpottamaan kevään kuluessa uusilla matoilla. Tämä vaikuttaa myös akustiikkaan ja sitä kautta tilan meluisuuteen. Toisaalta on täysin luonnollista, että Perheentalon arjessa syntyy aina meteliä, kun runsas määrä lapsia leikkii ja vanhemmat juttelevat.

Olethan myös huomannut, että Perheentalolta löytyy infokansio. Sinne on koottu monipuolisesti tietoa ja esitteitä mm. erilaisista lapsiperheiden palveluista ja tukimuodoista. Meiltä saat tarvittaessa opastusta kansion käyttöön sekä halutessasi voit ottaa myös esitteitä mukaasi.

Muistathan, että otamme koko ajan vastaan palautetta toiminnastamme. Voit edelleen kirjoittaa ajatuksiasi Perheentalon Toiveiden laatikkoon tai kertoa niistä suoraan meille työntekijöille. Syksyllä jälleen toteutamme laajemman kävijäkyselyn.

Tervetuloa viihtymään Perheentalolle!