LASTEN JUHLAT LAPSEN OIKEUKSIEN PÄIVÄNÄ 20.11.2021

26.10.2021

Kansainvälistä Lapsen oikeuksien päivää vietetään vuosittain 20. marraskuuta. Lapsen oikeuksien viikko on Lapsen oikeuksien päivän yhteydessä vietettävä teemaviikko, jonka tavoitteena on lisätä Lapsen oikeuksien sopimuksen tunnettuutta ja lapsen oikeuksien toteutumista.

Viikkoa vietetään vuonna 2021 15.-21.11. ja vuoden teema on lapsen oikeus hyvään kohteluun.

Jo viime keväänä pohdimme Perheentalolla, että miten tulevan syksyn Lapsen oikeuksien päivää juhlittaisiin. Niinpä kaivoimme esille Perheentalon keväisen perheraadin vastauksia. Lasten vastauksissa oli toivottu juhlia. Näin ollen me järjestämme lapsen oikeuksien päivän kunniaksi juhlat. Eivätkä mitkä tahansa juhlat, vaan näiden juhlien suunnittelun takana ovat lapset itse!

Lapset pääsevät ideoimaan juhlat Perheentalolle. Lasten ideointi työskentelyä tehdään Perheentalon avoimen leikkitoiminnan yhteydessä. Suunnittelupohja on valmiina lapsille ke 27.10 alkaen, jota voi käydessään Perheentalolla jokainen lapsi täyttää yhdessä oman aikuisen kanssa tai Perheentalon ohjaajan kanssa. Lapsen tekemää ideoita käytämme pohjana, kun toteutamme juhlat. Juhlat pidetään  lauantaina 20.11. lapsen oikeuksien päivänä. Juhlalla ei ole vielä nimeä, koska senkin lapset voivat ideoida itse.

Tervetuloa ideoimaan lasten juhlia ja tietenkin juhlimaan kanssamme Perheentalolle!