en-Perheentalon joulutauko ja kiitos kuluneesta vuodesta

27/12/2020

Perheentalo on joulutauolla 19.12.2020-6.1.2021 välisen ajan. 

Avaamme ovet jälleen torstaina 7.1.2021 klo 9. Tällöin ohjelmassa on klo 9-12 avoin leikkitoiminta ja klo 13-15 Vauvaklubi (ryhmä alle 1-vuotiaiden perheille). Perjantaina 8.1. klo 9-15 avoin leikkitoiminta. 

Perheentalon työntekijät kiittävät kaikkia perheitä ja yhteistyökumppaneita vuoden 2020 ajan kohtaamisista!

Vuosi on ollut hyvin poikkeuksellinen, mutta onneksi olemme saaneet kevään jälkeen pitää Perheentalon ovia avoinna teille perheille. Olemme korona-aikana pitäneet huolta Perheentalon puhtaudesta ja te kävijät olette huolehtineet siitä, että kukaan ei tule flunssaisena talolle. Käytössä ovat olleet sekä kasvomaskit että "vieraskirja", joilla olemme varmistaneet turvallista vierailua Perheentalolla. Rajoitus Perheentalon kävijämäärissä on ollut yleisten kokoontumisrajoitusten mukainen ja tämän vuoksi esimerkiksi tämän vuoden pikkujouluissa jouduimme välillä pitämään lappua portilla. Toivotaan, että kevään myötä voimme taas kokoontua ilman rajoituksia. 

Vuoden mittaan meillä on ehtinyt olla hienoja kohtaamisia. Alkuvuodesta Perheentalo osallistui Pikku-Marjan talvipäivään ja Nalleneuvola Siilinlahden koululla oli täynnä hyvin monenlaista ja -ikäistä kävijää. Keväällä ehdimme pitää myös Mestarit ja kisällit illan, joissa kunnan kulttuuritoimen ja SiiMa ry:n kanssa yhdessä pidimme perinneiltaa Perheentalolla. Samalla teemalla kokoonnuimme heinäkuussa Pöljän kotiseutumuseolla, kun lapsiperheet pääsivät tutustumaan oman kotiseudun historiaan. Loppuvuodesta Perheentalo teki yhteistyötä Siilinjärven kunnan ja Nuorkauppakamarin kanssa perinteisen Joulupuu keräyksen parissa. Siitä tuli monelle hyvä joulumieli. Jouluista tempausta toteutimme myös MLL paikallisyhdistyksen kanssa, kun teimme yhdessä perheiden kanssa joulukortteja ikäihmisille valtakunnallisen Siskot ja Simot kampanjan merkeissä. Vuosi pitää sisällään monia hienoja tapahtumia. Kiitos kaikille yhteistyökumppaneille näistä yhteisistä tapahtumista. 

Tämä vuosi on ollut siitä tärkeä, että Perheentalo täytti yksi vuotta! Yksivuotis syntymäpäivän kunniaksi tietenkin herkuttelimme ja lisäksi meille esiintyi huikea Taika-Petteri ja Jakke-jääkarhu Siilinjärven torilla. Huikeita hetkiä ovat olleet nämä tapahtumat, mutta ehkäpä Perheentalon kohokohta liittyy siltikin niihin pienempiin arkisiin hetkiin. Kun istahdamme perheen kanssa yhdessä lattialle juttelemaan ja leikkimään. "Mitä teille kuuluu?" - kysymys on usein se tärkein ja oleellisin hetki meille Perheentalon työntekijöille. 

Joulun taikaa ja iloa meille kaikille tuo lapsen iloinen mieli. Pysähdytään kaikki nauttimaan tästä hetkestä. Pysähdytään hetkeksi hyvän ruuan äärelle, mielenkiintoisen leikin pariin tai vaikkapa rakentamaan maja keskelle olohuonetta. 

Leppoisaa joulua kaikille ja hyvää uuden vuoden vaihdetta! 

toivoo, Perheentalon väki