Aikuisten etäPerheentalo

Tervetuloa  aikuisten etäPerheentalo -sivuille. Tänne sivustolle kokoamme materiaalia lapsiperheiden vanhemmille. Nyt kun emme pääse näkemään toisiamme konkreettisen Perheentalon katon alla, niin täältä voitte löytää jotain vastaavaa. Kokoamme tänne tietoa vanhemmuuteen liittyen ja mahdollisuuksia kohtaamiselle etäPerheentalolla. 

Samaa materiaalia löytyy myös facebookista Siilinjärven etäPerheentalo -ryhmästä. Ryhmä on suljettu ja se on tarkoitettu niin uusille kuin vanhoille Perheentalon kävijöille. Ryhmässä voimme vaihtaa kuulumisia ja jakaa arjen iloja ja taakkoja. Kannattaa siis liittyä mukaan!

Otamme mielellään vastaan toiveita ja ideoita etäPerheentalo -sivujen sisältöön liittyen, joten olethan meihin yhteydessä

Terveisin Minna ja Riitta

Ethän jää yksin ajatustesi kanssa?

Muistathan, että huolten, ahdistusten ja turhaumien kanssa ei pidä jäädä yksin. Avun ja tuen hakeminen ajoissa auttaa sekä itseä että koko perhettä jaksamaan paremmin.

Olemme koonneet erilaisia lapsiperheille ja nuorille suunnattuja yhteydenottokanavia arjen tueksi. Päivitämme listaa koko ajan. 

Me Perheentalon tutut työntekijät olemme puhelimitse tavoitettavissa joka päivä. Päivystysaikamme näet viikko-ohjelmasta. Puhelinnumerot: 044 788 9483/Minna, 044 7889539/Riitta. Luemme myös whatsapp, messenger sekä tektiviestejä ja vastaamme niihin mahdollisimman pian.

MLL Chat Chat päivystää ma, ti ja pe klo 10-13 ja to klo 17-20. Voit varata ajan chattiin tai kirjoittaa kirjeen Vanhempainnetin nettikirjepalvelussa. Saat vastauksen kirjeeseesi noin viikon sisällä.

MLL Nuorisoneuvolan Chat Nuorisoneuvolan chatissa voit keskustella mistä tahansa 12-18 -vuotiaaseen nuoreesi liittyvästä asiasta nimettömästi itselle sopivana ajankohtana. Kanssasi keskustelee vaitiolovelvollinen MLL:n työntekijä. Sinulla on mahdollisuus tarvittaessa sopia useampi tapaaminen saman työntekijän kanssa. Myös tapaamiset yhdessä nuoren ja/tai toisen huoltajan kanssa ovat mahdollisia.

Ensi- ja turvakotien liitto Apua Verkossa  verkkopalvelu (chaChat -keskusteluissa saat apua moneen elämäntilanteeseen: väkivaltaan, lapsiperheen erotilanteessa, vauvan unipulmiin ja muihin vauvaperheen haasteisiin tai, kun päihteet aiheuttavat huolta. Kaikki chatit auki klo 10-15.

Väestöliitto Hyvä kysymys Hyvä kysymys on uusi verkkopalvelu, joka tukee ja kannustaa ihmisiä löytämään ratkaisun mieltä askarruttaviin elämäntilanteisiin. Palvelu on tarkoitettu kaikille ja teemoja löytyy hyvin laajasti esim. vanhemmuus, parisuhde, kriisit. 

PuhEet Puhelin- ja verkkoauttajat Suomessa sivusto on koonnut laajasti erilaisia verkko- ja puhelinpalveluita.


https://www.mielenterveysseurat.fi/kuopio/

Kuopion kriisikeskus tarjoaa lyhytkestoista keskustelutukea (1-5 krt) vaikeasta elämäntilanteesta selviytymisessä. Kuopion kriisikeskus palvelee toistaiseksi ainoastaan etäpalveluina. Ajan verkkovastaanotolle tai puhelinkeskustelulle voi varata normaaliin tapaan puhelimitse ma-to klo 8-10 numerosta 017-262 7733 tai nettiajanvarauksen kautta. 

Valtakunnallinen kriisipuhelin palvelee 24/7 numerossa 09 2525 0111. ma, ke klo 16.00-20.00 sekä ti, to, pe klo 9.00-13.00

Kriisipuhelimen arabiankielinen linja päivystää numerossa 09 2525 0113. ma, ti klo 11.00-15.00, ke klo 13.00-16.00 ja 17.00-21.00 sekä to 10.00-15.00.Teemalliset verkkotuokiot

Tänne kokoamme lapsiperheiden vanhemmille suunnattuja verkkolähetyksiä ja linkkejä. Osa on Perheentalon omia ja osa muiden ammattilaisten tuottamia. 


https://www.facebook.com/235189149988954/videos/1303389769866479/ Iisalmen Perheentalolla vieraillut neuvolapsykologi Elina puhuu lapsen itsetunnon tukemisesta. Elina kertoo videolla muutamia tärkeimpiä asioita.Ryhmätoiminta

Täältä löydät Perheentalon omia ryhmiä. 

Vauvaklubi 

Vertaisryhmä on suunnattu alle 1-vuotiaiden (tai vähän päälle 1v.) lasten vanhemmille. Ohjaajana toimii Perheentalon ohjaaja Riitta Kokkonen. Ryhmässä pääset tutustumaan muihin vauvaperheisiin ja jakamaan vauva-arjen iloja ja suruja. Ryhmä on suljettu eli keskustelut näkyvät vain ryhmäläisille.

Lisätietoja voit kysyä Riitalta p. 044 7889539 (WhatsApp käy myös) 

Fb :Vauvaklubi Siilinjärven Perheentalo


Äitien käsityöilta -ryhmä

Äitien käsityöilta -ryhmä kokoontuu WhatsApp- ryhmänä. Ryhmä on tarkoitettu kaikille lapsiperheiden äideille, jotka ovat kiinnostuneita käsitöiden tekemisestä. Käsityö voi olla neulomista, ompelemista, virkkaamista, korttiaskartelua, jne. Keskustelut liittyvät käsitöihin ja lapsiperhearkeen. Käsityöryhmän vertaisohjaajana toimii Irene, joka on itsekin äiti ja käsityönharrastaja. Voit ilmoittautua ryhmään suoraan Irenelle puh. 044-5625297. Tervetuloa mukaan!