Aikuisten etäPerheentalo

Tervetuloa  aikuisten etäPerheentalo -sivuille! Tänne sivulle kokoamme materiaalia lapsiperheiden vanhemmille. 

Otamme mielellään vastaan toiveita ja ideoita etäPerheentalo -sivujen sisältöön liittyen, joten olethan meihin yhteydessä

Terveisin Riitta ja Iida

Ethän jää yksin ajatustesi kanssa?

Muistathan, että huolten, ahdistusten ja turhaumien kanssa ei pidä jäädä yksin. Avun ja tuen hakeminen ajoissa auttaa sekä itseä että koko perhettä jaksamaan paremmin.

Olemme koonneet erilaisia lapsiperheille ja nuorille suunnattuja yhteydenottokanavia arjen tueksi. Päivitämme listaa koko ajan. 

Me Perheentalon tutut työntekijät olemme puhelimitse tavoitettavissa lähes päivittäin arkena. Luemme myös whatsapp, messenger sekä tektiviestejä ja vastaamme niihin mahdollisimman pian. 

MLL Chat päivystää ma, ti ja pe klo 10-13 ja to klo 17-20. Voit varata ajan chattiin tai kirjoittaa kirjeen Vanhempainnetin nettikirjepalvelussa. Saat vastauksen kirjeeseesi noin viikon sisällä.

MLL Nuorisoneuvolan Chat chatissa voit keskustella mistä tahansa 12-18 -vuotiaaseen nuoreesi liittyvästä asiasta nimettömästi itselle sopivana ajankohtana. Kanssasi keskustelee vaitiolovelvollinen MLL:n työntekijä. Sinulla on mahdollisuus tarvittaessa sopia useampi tapaaminen saman työntekijän kanssa. Myös tapaamiset yhdessä nuoren ja/tai toisen huoltajan kanssa ovat mahdollisia.

Yhden vanhemman perheiden liiton järjestämästä ryhmächateista tarjotaan tukea ja keskusteluapua yhden vanhemman perheille.

Ensi- ja turvakotien liitto Apua Verkossa  Chat -keskusteluissa saat apua moneen elämäntilanteeseen: väkivaltaan, lapsiperheen erotilanteessa, vauvan unipulmiin ja muihin vauvaperheen haasteisiin tai, kun päihteet aiheuttavat huolta. Kaikki chatit auki klo 10-15.

Väestöliitto Hyvä kysymys on uusi verkkopalvelu, joka tukee ja kannustaa ihmisiä löytämään ratkaisun mieltä askarruttaviin elämäntilanteisiin. Palvelu on tarkoitettu kaikille ja teemoja löytyy hyvin laajasti esim. vanhemmuus, parisuhde, kriisit.

Kuopion kriisikeskus tarjoaa lyhytkestoista keskustelutukea (1-5 krt) vaikeasta elämäntilanteesta selviytymisessä. Kuopion kriisikeskus palvelee toistaiseksi ainoastaan etäpalveluina. Ajan verkkovastaanotolle tai puhelinkeskustelulle voi varata normaaliin tapaan puhelimitse ma-to klo 8-10 numerosta 017-262 7733 tai nettiajanvarauksen kautta. 

Valtakunnallinen kriisipuhelin palvelee 24/7 numerossa 09 2525 0111. ma, ke klo 16.00-20.00 sekä ti, to, pe klo 9.00-13.00

Kriisipuhelimen arabiankielinen linja päivystää numerossa 09 2525 0113. ma, ti klo 11.00-15.00, ke klo 13.00-16.00 ja 17.00-21.00 sekä to 10.00-15.00.Linkkivinkit vanhemmuuden teemaan liittyen

Kokoamme tähän lapsiperheiden vanhemmille hyödyllisiä verkkolähetyksiä ja artikkelilinkkejä.


Yhdessä nauraminen ja huumori on joskus parasta lääkettä jaksamiseen. Neuvokasperhe- sivustolla on hyvä vinkki, miten lisätä iloa arkeen.

Iisalmen Perheentalolla vieraillut neuvola-psykologi Elina puhuu lapsen itsetunnon tukemisesta. Elina kertoo videolla muutamia tärkeimpiä asioita.

Arki perheessä jatkuu muuttuvista tilanteista huolimatta. Ruokailu on yksi iso osa sitä. Janna Rantala, lastenpsykiatrian erikoislääkäri ja perhe-terapeutti puhuu lapsiperheen ruokailusta ja siihen liittyvien ajatusten kyseenalaistamisesta.